NUH YILMAZ’DAN VEDA ZİYARETİ
Haziran 27, 2021
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN
Ağustos 30, 2021

Aile hekimlerimiz için çıkarılan yeni yönetmeliğe karşı olarak,  aralarında odamızın da bulunduğu 29 tabip odası ve hekim birliği ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada ”Pandemide ağır iş yükü olmasına rağmen, bu durumu başarıyla ve fedakarlıkla omuzlayan Aile Hekimlerimiz için çıkarılan yeni yönetmelik ; iş yükünü daha da artırmış, tüm moralleri bozmuştur. Pandemi döneminde özveriyle çalışan Aile Hekimlerimiz için hazırlanan yeni sözleşme ve ödeme yönetmeliği, bu fedakarlığa yakışmadığından, ivedilikle geri çekilmelidir.” denilmiştir.

Konu hakkında açıklama yapan Başkanımız Dr. Mustafa Azak; ”Aile Hekimliği için çıkarılan yeni sözleşme ve ödeme yönetmeliği uygulanabilirliğinin olmaması ve büyük aksaklıklar içermesi nedeniyle tüm aile hekimleri tarafından  tepkiyle  karşılanmıştır.  1 günlük iş bırakma eylemi ile tüm yurtta aile hekimlerince bu tepkinin ne kadar fazla olduğu gösterilmiştir. El birliği ile pandemiyle mücadele edilen bu dönemde çalışma şevkini kıran bu yönetmeliğin daha fazla özenle hazırlanması gerekirdi. Aile hekimliği hizmetlerini ölçüsüz bir şekilde artıran, gösterilen başarılı çalışmalara da sekte vuracak olan ve hekimler arasında ceza yönetmeliği olarak görülen bu yönetmelik yeniden değerlendirilmelidir. Aile hekimlerinin gelir kaybının olmadığı ve iş yükünün artmadığı şekilde; daha makul, daha mantıklı ve uygulanabilir yeni bir yönetmeliğin çıkarılmasını bekliyoruz.” dedi.