Mustafa AZAK

Tabip Odası Başkanı

Aile Hekimi

1972 de İskilip’te doğdu. Azmımilli İlkokulu, İskilip Ortaokulu ve İskilip Lisesi olmak üzere 1989 yılına kadar İskilip’te eğitimine devam etti. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gitti ve buradan 1995 de mezun oldu. 1995 de Bayat Barak Köyü’nde ilk görevi olan Sağlık Ocağı Hekimliğine başladı ve daha sonra 2016 da Bayat Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’ne geçti. Yürütmekte olduğu Bayat Devlet Hastanesi Başhekimlik görevinden 1997 de ayrılarak kendi ilçesi olan İskilip’te yeni görevine başladı. 1997-2007 yılları arasında İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi’nde Acil Hekimliği ve Diyaliz Hekimliği görevini yürüttükten sonra 2008 yılında Mimar Sinan Aile Sağlığı Merkezi’nde Aile Hekimliği görevine başladı. 2017 yılından beri Hitit Üniversitesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı’nda uzmanlık eğitimi alıyor. Çorum Tabip Odası‘nda 2012-2014 yılları arasında Yönetim Kurulu üyeliği görevini icra ettikten sonra 2014-2016 arasında Çorum Tabip Odası Başkanlığı yaptı.2016 yılından beri Çorum Tabip Odası Delegeliği görevini yürüttü.2015 yılında kurulan Çorum Çölyak Derneği’nin Kurucu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak dernek kurulmasına katkı sağladı. Ayrıca Bekir Aksoy İlkokulu Okul Aile Birliği Üyesi (2012-2014), Mustafa Kemal Orta Okulu Okul Aile Birliği Üyesi (2014-2015), Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Üyeliği ve Başkanı (2016-2018) olarak da sivil toplum örgütlerinde çalışmıştır. 5 Temmuz 2020 de yapılan Genel Kurul seçimleri ile yeniden Çorum Tabip Odası Başkanı oldu. Yabancı dili İngilizcedir. Edebiyat, spor yapmak, voleybol oynamak, fotoğraf çekmek ve gezmek özel zevklerinin arasındadır. Evli ve 4 kız çocuğu babasıdır.

Prof. Dr. Ayşegül Taylan Özkan

Tabip Odası Genel Sekreteri

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi

Aslen Manisalı olan Prof. Dr. TAYLAN ÖZKAN babasının görevi sırasında Çankırı'da doğdu. İlkokul eğitimimi Çankırı ve Muğla'da tamamladı. Ortaokul ve lise eğitimini İzmir Karataş Lisesinde sürdürdü ve lise eğitimi boyunca TÜBİTAK başarı bursu aldı. 1989 yılında Türkiye 396.sı olarak girdiği Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki eğitimi sürecinde başarı ödülü olarak Sabancı Vakfı Bursiyeri olma hakkı kazandı. Mezuniyet sonrasında Sivas Şarkışla Merkez Sağlık Ocağında iki yıllık mecburi hizmetini tamamladı. Sırasıyla İzmir'de Ballıkuyu Sağlık Ocağı'nda ve Urla Devlet Hastanesinde çalışırken hem Parazitoloji Doktora eğitimini hem de Dokuz Eylül Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümündeki ikinci üniversite eğitimini tamamladı. 1996 yılında davet üzerine geldiği T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Projesi Genel Koordinatörlüğü'nde çeşitli birimlerin sorumluluklarını yürüttü. 2001 yılında Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığında görev alarak, Ulusal Parazitoloji Referans Laboratuvarının kurulması ve yönetilmesinde görev aldı yanısıra Norm Kadro, Kalite, Laboratuvar Güvenliği Kurulu, Hastane Enfeksiyonları Bilimsel Danışma Kurulu ve birçok bilimsel danışma kurulunda yönetici veya üye olarak çalıştı. Kurum içi ve dışı yüzlerce hizmet içi eğitimin koordinasyonuna ve verilmesine katkıda bulundu. 2006 yılında devraldığı Türk Hijyen ve Deneysel Biyoloji Dergisi Editörlüğü'nü 2012 yılına kadar sürdürdü. Halen söz konusu dergininin editör yardımcısı, PLOS Neglected Tropical Diseases yardımcı editörü, Flora Dergisi ile bir çok derginin Yayın Yürütme Kurulu ve Bilimsel Danışma Kurulu üyesidir. İngiltere, Amerika, Japonya, İsrail'de, Dünya Sağlık Örgütü/Cenevre'de doktora öncesi ve sonrasında burslu eğitimler aldı. Yurt içindeki ve dışındaki bir çok üniversitede lisans ve lisans sonrasına yönelik eğitimler verdi, bir çok kitapta bölüm yazarlığı yaptı, 100'lerce bilimsel yayında ve bildiride yazar olarak yer aldı. Ayrıca Erasmus+ Avrupa Birliği Projesi ile 40'a yakın bilimsel araştırma projesinde yürütücü ve/veya araştırmacı olarak görev yaptı. Aralık 2008'de Doçent oldu. 2012-2014 yıllarında Bulaşıcı Hastalıkların Sürveyansı ve Kontrolü AB Projesi'nde Laboratuvar Komponenti Kooordinatörlüğünü yürüttü. Mart 2013'de Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeliğine ve Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanlığına atandı. Eş zamanlı olarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Laboratuvarı ve Kan Merkezinde hekim olarak çalıştı. Mezuniyet Öncesi Komisyon Başkanlığı yaparak Tıp Fakültesinin kuruluş aşamasına önemli katkılarda bulundu. 2014'de profesörlük ünvanını aldı. Ocak -Ağustos 2017 tarihleri arasında Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü olarak çalıştı. Ekim 2017'de Rektör Danışmanı ve Kalite Koordinatörü olarak atandı ve Eylül 2020'ye kadar bu görevlerini sürdürdü. Üniversite'de ISO 9001:2018 Kalite Yönetim Sistemi kurulmasını ve Yüksek Öğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme Sürecinden geçilmesini sağladı. Hitit Üniversitesi Kene Kaynaklı Hastalık Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezini (HÜKENEM) kurdu. İyi derecede İngilizce bilen, Yüksek Öğretim Kalite Kurulu Değerlendirici ve Mentör ekibinde yer alan Dr. TAYLAN ÖZKAN halen Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölüm Başkanlığını yürütmektedir. Evli ve bir kız annesidir.

Uzm. Dr. Bekir Ozan Elverici

Tabip Odası Üye